Buøy vil tiltrekke seg mange spennende virksomheter!

buoy-naeringspark-Trond-Medhus-Bilde-side
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mulighetsutvikler i Greater Stavanger, Trond Medhus, er ikke i tvil: Nytt næringsareal på Buøy vil være et trumfkort når næringsaktører utenfra skal overbevises om å velge vår region fremfor andre.

– Det aktuelle området på Buøy har det aller meste som næringsaktører etterspør. Nærhet til et levende sentrumsområde, god og effektiv adkomst, mulighet til å skape synergieffekter sammen med andre virksomheter i nabolaget og fine omgivelser. Det er dessuten en merkbar trend at virksomheter som skal etablere seg på et nytt sted, ser på mulighetene for at de ansatte kan bo i umiddelbar nærhet. Derfor, hvis idéen med nye boliger og næringsarealer i tett samspill realiseres på Buøy, så er jeg ikke i tvil om at dette området blir veldig attraktivt, sier Medhus.

I det daglige jobber Medhus med å få store og små virksomheter fra inn- og utland til å etablere seg i en av de 16 eierkommunene bak Greater Stavanger. Om nyetableringen skjer i Hjelmeland, Randaberg, Stavanger, Sandnes eller en av de andre eierkommunene, er ikke det viktigste for Medhus. Nyetableringer på Buøy vil uansett kunne skape ringvirkninger langt utover Stavangers kommunegrenser.

– Det sier seg nesten selv at potensielt 4000 nye arbeidsplasser på Buøy vil bidra til vekst for hele regionen. Vi jubler for alle gode planer om attraktive næringsarealer, så ja, vi i Greater Stavanger heier på Nye Buøy!

Medhus er selv oppvokst på Hundvåg og kjenner området godt.

– Området mellom den gamle Buøykaien og gamle Rosenberg ser ikke så bra ut nå, men det kan bli det fineste stedet i hele byen. Fantastiske solforhold, rett ved havnebassenget og lunt plassert mot vær og vind. Alt ligger egentlig til rette for at dette kan bli en god plass å bo og jobbe. Jeg vil påstå at det er av allmenn interesse at man nå kommer i gang med en oppgradering og utnytter det fenomenale potensialet som ligger her. Aller helst så raskt som mulig – det er garantert mange som vil etablere seg her, sier Medhus.

Hva skjer på Buøy Næringspark?

Fyll inn skjemaet om du ønsker å bli informert underveis i prosjektutviklingen.

Flere saker

Vi trenger flere folk i sentrum!

Daglig leder i Stavanger Sentrum, Kristin Gustavsen, mener flere arbeidsplasser og boliger er avgjørende for et levende bysentrum i et langsiktig perspektiv. – Vi har…
All articles loaded
No more articles to load