Bydelen trenger dette prosjektet!

buoy-naeringspark-ole-maaland
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ole Chr. Maaland bor og trives på Roaldsøy. Likevel er han klar på at mye må på plass hvis Øyane skal ha sjans til å møte vedtatte mål om nullvekst i bilbruk, nærhet mellom bosted og arbeidsplass og mindre handelslekkasje til omkringliggende kommuner.

– Løsningen ligger på Buøy.Området har alle de mulighetene vi trenger og fortjener, sier Maaland, og forklarer:

– Vi har over 13.000 innbyggere i dag. Når Ryfast er ferdig, åpner det seg areal hvor det på lang sikt kan bygges boliger for flere tusen nye beboere. Kanskje opp mot 10.000. Hvordan skal man da nå målet om nullvekst i bilbruk hvis også alle disse må kjøre på jobb og for å handle det de trenger? Vi må allerede nå begynne å legge forholdene til rette for næringsutvikling og nye arbeidsplasser. Ingen steder på Øyane er mulighetene større enn på på Buøy. Utsettes dette, er jeg redd at bilbruken øker og at handelslekkasjen mot Sandnes bare vokser, sier Maaland.

Med den mulige innbyggerveksten vil Øyanes befolkning være på størrelse med byer som Molde, Kristiansund, Kongsvinger, Grimstad og mange flere, påpeker Maaland.

– I de byene har de alt av tilbud. Vi har fire matbutikker, noen svært få butikker i Krossen og skoletannlege som måtte flytte til sentrum, for å sette det litt på spissen. Hvis planene for nye Buøy realiseres, kan Øyane bli en velfungerende småby i storbyen, sier Maaland.

Kombinasjonen av tradisjonsrik industri og nye boliger, må ikke være en hindring for fremtidsrettet utvikling som kommer alle på Øyane til gode, mener Maaland.

– Jeg vil sterkt oppfordre alle parter til å dra dette lasset sammen. Oppskriften må være å ha en åpen og konstruktiv prosess der de involverte setter seg ned ved bordet for å finne løsninger som fungerer for alle.

Hva skjer på Buøy Næringspark?

Fyll inn skjemaet om du ønsker å bli informert underveis i prosjektutviklingen.

Flere saker

Vi trenger flere folk i sentrum!

Daglig leder i Stavanger Sentrum, Kristin Gustavsen, mener flere arbeidsplasser og boliger er avgjørende for et levende bysentrum i et langsiktig perspektiv. – Vi har…
All articles loaded
No more articles to load